Mindfulness

Mindfulness betekent je aandacht doelbewust richten op je ervaring in dit moment, zonder hierover te oordelen.  Regelmatige oefening geeft meer veerkracht in stress-situaties. Deze lessen zijn gebaseerd op de principes van Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) van  Jon Kabat-Zinn, een techniek waarvan is aangetoond dat deze effectief ingezet kan worden als tool bij stressmanagement. Iedereen kan deze lessen volgen. Deze lessen duren 60 minuten.

Yoga op de stoel

In deze lessen worden ontspanningsoefeningen en oefeningen voor schouders, armen, rug en heupen gegeven. Deze lessen worden vooral zittend gedaan en kunnen in werkkleding worden gevolgd. Deze lessen zijn het meest toegankelijk en zijn vooral geschikt voor korte sessies tijdens de lunchpauze, en voor bedrijven die geen (extra) ruimte hebben voor een les op de mat. Deze lessen kunnen worden gecombineerd met stoel- en/of hoofdmassage.

Yoga op de mat

In deze meer traditionele lessen blijft de focus liggen op ontspanning, maar de les is wel meer fysiek van aard: het hele lichaam wordt bij de les betrokken. Ook deze lessen zijn voor iedereen toegankelijk. Afhankelijk van de intensiteit van de les kunnen deze lessen al dan niet in werkkleding worden gevolgd. Deze lessen duren 45 minuten en kunnen tijdens de lunchpauze worden gevolgd, maar ook voor of na het werk. Voor deze les is het nodig dat er een grote, lege ruimte beschikbaar is.